Adressi koskien tuulivoimaloiden rakentamista Kemiönsaarelle

Jokainen joka on hiukankin Kemiönsaaren tuulivoima suunnitelmia vastaan, mene alla olevaan osoitteeseen ja allekirjoita adressi (kopioi linkki jos ei muuten toimi). Miksi halutaan väkisin muuttaa meidän ainutlaatuinen saaristomme teollisuusalueeksi? Levitä sana mielellään, mitä enemmän meitä vastustajia on, sen paremmat vaikutusmahdollisuudet meillä on. Voit allekirjoittaa myös nimettömänä jos näin haluat.

www.adressit.com/ei_pilata_saaristoa_tuulivoimaloilla

Kemiönsaaren kunta suunnittelee rakennusluvan myöntämistä n. 100 tuulivoimalalle kuudelle eri alueelle Kemiönsaarelle. Yli 30 niistä sijoitetaan Nordanå-Lövböle-alueelle. Tuulivoimalat ovat suurimmat, mitä Suomessa on rakennettu. Niistä tulee n. 200 metrin korkuisia. Ne tulevat näkymään suuressa osassa saaristoa. Melun ja varjojen seuraukset eivät ole ennakoitavissa ja tuulivoimalat pilaavat sekä luontoa että asumista saaressa. Olemme sitä mieltä ETTEI kunnan tulisi myöntää rakennuslupaa näille tuulivoimaloille. Niiden vaikutus ympäristöön tulee näkymään sukupolvia eteenpäin ja ne tulevat tuhoamaan niitä arvoja, jotka tänään houkuttelevat ihmisiä Kemiönsaareen. On muita vaihtoehtoisia energiamuotoja, kuten biopolttoaineet, aurinkoenergia ja maalämpö, jotka ovat suositeltavampia kuin ympäristöä hallitsevat teollistetut tuulivoimalat.

Ystävällisin terveisin, Joachim von Flittner

 1. Satu ZwerverSatu Zwerver05-24-2013

  Hiukan harhaanjohtavaa tuo että ”Kemiönsaaren kunta suunnittelee rakennusluvan myöntämistä n. 100 tuulivoimalalle…”. Kunta on aloittanut useamman kaavoitusprosessin koskien tuulivoimahankkeita, koska heille on tullut tuulivoimayrityksiltä kaavoituspyyntöjä. Kunta ei voi noin vain kieltäytyä kaavoittamasta, joten nyt ollaan tässä tilanteessa. Kaavoitusprosessin loppupäässä häämöttävät nuo rakennusluvat, mutta sitä ennen käydään joka hankkeen osalta pitkäkestoinen kaavoitusprosessi, jossa asianomaiset ja jopa muutkin voivat esittää mielipiteensä useaan otteeseen. Kunnan sivuilla on kaavio tästä tavikselle varsin monimutkaiselta tuntuvasta prosessista: http://www.kemionsaari.fi/media/utveckling/vindkraft/planprocessenvrethalla.pdf

  Adressin allekirjoittamisen lisäksi tai sijaan voi ja kannattaa vaikuttaa kommentoimalla suunnitelmia virallisesti prosessin aikana tai ottamalla yhteyttä kunnan päättäjiin, tekniseen lautakuntaan ja valtuustoon. Tällä hetkellä voi kommentoida Olofsgårdin ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa (ei siis suoraan itse rakennushanke) vielä 28.5. asti, kts http://www.kemionsaari.fi/fi/kuulutukset/olofsgardin-tuulivoimapuistoa-koskeva-ymparistovaikutusten-arviointiohjelma/ , på svenska http://www.kimitoon.fi/sv/kungorelser/vindkrafpark-inom-olofsgardsomradetmiljokonsekvensbedomningsprogram/, josta löytyy myös mielipidelomake.

 2. Joachim von FlittnerJoachim von Flittner05-26-2013

  Juuri noin, kannattaa aina ottaa kantaa kun on mahdollista, mutta jos kunta olisi fiksu niin se olisi alun perinkin sanonut että tänne ei tulla rakentamaan teollisuus-tuulivoimaloita koska haluamme satsata esim turismiin. Näinhän esim. Muonio teki. Nythän kunta alun perin on ilmoittanut suhtautuvan positiivisesti tuulivoimaan, niin totta kai sijoittajat haistaa rahan ja on sen takia tyrkyllä. Jos kunta olisi alkumetreillä jo todennut että ei kiitos, niin olisi säästynyt monta turhaa tutkimusta ja selvitystä. Jos kaikki se energia mitä kunta ja kuntalaiset ovat tähän tuulivoima-hössötykseen satsanneet, niin olisi voinut saada aikaan vaikka mitä. Uusia työpaikkoja olisi taatusti syntynyt. Kunta ihmettelee että miten saisi ihmisiä muuttamaan Kemiönsaarelle, perustettu mm. ”Barnensö projekti”. Luulen henkilökohtaisesti että on aika monta vapaa-ajan asukasta joilla on haaveena joskus muuttaa saarelle vakituisesti. Herää vaan kysymys että kuka ihmeessä haluaa muuttaa teollisuus-alueelle. Jos lukee Kemiönsaaren strategia ja tavoitteet vuosille 2010-2015 niin siinä on yhtenä pointtina: ”Luoda houkuttelevia asuinympäristöjä”. Jotenkin tuo on päässyt unohtumaan tai sitten käsitys mikä on houkutteleva ehkä pitäisi tarkenta

  Joachim von Flittner

 3. Satu ZwerverSatu Zwerver05-28-2013

  Kunnassa olis varmasti pitänyt herätä aikaisemmin, mutta periaatteessahan tuulienergia sopi vallan maniniosti energiaomavaraisen Kemiönsaaren projektiin ja muutenkin. Sitten tulivat syöttötariffit, jotka muuttivat investoijien suhtautumisen tuulivoimarakentamiseen radikaalisti. Ja silloin kunta oli yllättäen tilanteessa, jossa kaavoitushakemuksia alkoi sadella. Eikä niitä voinut aivan heppoisin perustein hylätäkään. Kunnassa yritettiin saada aikaan periaatpäätöstä tuulivoimasta, mutta se kaatui jääviyskysymyksiin. Melkein kaikillahan täällä olisi jotain tekemistä tuulivoima-alueiden kanssa. Nyt on voimassa suuntaviivat tuulivoimalle, joissa on ihan hvyät lähtökohdat sinänsä. Ja eilenhän tekninen lautakunta teki päätöksen, että vuoden 2015 loppuun asti ei oteta vastaan uusia ehdotuksia tuulivoimapuistoille. Eli tuulen suunta tuntuu hiukan muuttuneen kunnallisissa elimissäkin.

  Käyttäkäämme kaikki omia vaikutusmahdollisuuksiamme asian yhteydessä, erilaisia vaikutustapoja on monenlaisia. Toivon, että jyrkkää vastakkainasettelua vältettäisiin, sillä sillä saattaa olla ilkeät vaikutukset vielä kaukana tulevaisuudessakin, riippumatta siitä, miten Kemiönsaaren tuulivoimalle nyt tulee käymään.

Leave a Reply