Apua – olen taas ihan hukassa!

Joskus tuulivoimasoppa on niin sakeaa, ettei oikein saa selvää minkä lajin keitto tässä on oikein syntymässä.

Esimerkiksi tuo Navettakankaan tuulivoimaoperaatio Siikajoella.

Ensin oli Revontuuli -niminen yhtiö, joka oli Raahessa ja jolla oli 2500 euron osakepääoma, joka merkittiin kaupparekisteriin 17.8.2011, jonka liikevaihto oli -, henkilömäärä –, ja joka suunnitteli kahdeksan tuulivoimalan rakentamista Navettakankaalle. Revontuulen omistajaksi on merkitty Antti Markus Pasanen.

Sitten kävi niin, ettei Revontuuli/Pasanen löytänyt mistään rahaa Navettakankaan kahdeksalle myllylle. Niin Revontuuli myi homman Kangastuuli Oy:lle, osoite Bulevardi, Helsinki, merkitty kaupparekisteriin 23.1.2013, osakepääoma 2400 euroa, toimiala energian myyntiä, jakelua ja siirtoa ja jossakin aikaisemmassa vaiheessa kodin lämmitys, kotipaikka ainakin loppuvuodesta Siikajoki.

Navettakankaan hankkeessa oli edelleen mukana Antti Markus Pasanen, nyt Green TeamNordic Oy:stä, jonka Pasanen omistaa.

Mutta itse asiassa Kangastuuli Oy:n postiosoite ei olekaan tuo mainittu , vaan c/o Element Power Finland Developm, Bulevardi Helsinki. Tämä Element Power jne. omistaa
Kangastuuli Oy:n.

Tai ei oikeastaan. Kun Element Power jne. omistaa Kangastuuli Oy:n, niin tuon Element Power jne:n omistaa taas firma nimeltä Hudson Clean Energy Partners, joka on kai amerikkalainen ja joka toimii mm Perussa jne. ja joka itse asiassa on uudistuvan energian alalla toimiva sijoitusyhtiö.

Ja jostakin tarttui semmoinen tieto, tai huhu tai muu informatio papereiheni, että Kangastuuli, ei kun Element Power jne., tai ei kun Hudson Clean jne. ei aio pitää Navettakankaan hanketta, vaan… no nyt putosin jo kärryiltä.

Sitten oli vielä semmoinen tieto, että Element Power jne. maajohtaja Jukka Kuuskoski kertoo etteivät lakimääräiset desibelirajat ylity missään vaiheessa ja että asiasta on tehnyt selvityksen Ahma Ympäristö Oy. Kumma juttu, kun tuo alussa mainittu Revontulen omistaja ja Navettakankaan projektissa edelleen mukana oleva Antti Markus Pasanen ilmoittaa Linkedin -sivullaan olevansa Ahma Engineers Ltd -yhtiössä Project Manager -nimisessä virassa. Ahma Ympäristö kuulunee samaan firmaan – vai miten?

Ota tästä sopasta nyt sitten selvää.

Esko Salmela
Taalintehdas

  1. Jouko JokinenJouko Jokinen04-28-2014

    Usein tuontapaisia ketjutuksia näkee epärehellisten konkurssien yhteydessä. Tai harjoitettaessa rahanpesua.
    Tästä ketjusta ei vielä pysty päättelemään juuri mitään. Paitsi että ketjuttamalla pyritään peittelemään todellisia toimijoita – hehän saattavat edelleen luurata jossakin bulvaanien takana.
    Joka tapauksessa tässä sarastaa yksi ilmiö, jolla on ihan suomenkielinen nimi: pukki kaalimaan vartijana.

Leave a Reply