Huipputietoutta Kemiönsaarella

Meillä kemiönsaarelaisille on todella onni, että saarella on ylivoimaisen
pätevää terveysalan asiantuntemusta. Tässä huippuosaamisessa jää toiseksi jopa maan korkein terveysalan viranomainenkin.
Kemiönsaaren terveysalan huipputietous löytyy yllättävästä paikasta: kunnan tekniseltä osastolta.
Sosiaali- ja terveysministeriö pitää viattomuudessaan nimittäin tuulivoimaloiden kahden kilometrin suojavyöhykettä lähimpään asutukseen oikeana. Syynä ovat yhä korkeammiksi rakennettavien tuulivoimaloiden melun aiheuttamat terveysriskit.
Kunnan tekninen osasto katsoo, että ministeriön mielipide on vain yksi mielipide monien joukossa, ja kun sillä ei ole lain voimaa, niin eihän se voi pitää paikkaansa.
Ihan totta. Eihän tuulivoimalat voi synnyttää melua, kun sitä ei ole laissa todettu. Ja kun sitä ei ole laissa todettu, ei sitä tarvitse ottaa huomioon tuulivoimaloita sijoitettaessa.
Jos joku tämän takia joutuu kärsimään, niin omapa on syynsä. Ei semmoisella kärsimisellä ole lain voimaa.
Kemiönsaarella terveyslautakunnan voisi hyvin lakkauttaa, ja se tehtävät siirtää
tekniselle lautakunnalle.
Onhan ihminenkin loppujen lopuksi pelkkä kone.
Esko Salmela

 1. Janne SalonenJanne Salonen10-15-2013

  Suomen tuulivoimayhdistys on tieteellisesti ja kiistatta osoittanut että tuulivoimalat eivät aiheuta terveyshaittoja. Sen sijaan kriittisesti Suomen tuulivoimayhdistyksen väitteisiin suhtautuvat aiheuttavat kansalaisille mm. nukahtamis- ja nukkumisvaikeuksia, stressiä sekä altistavat kansalaiset sydän- ja verisuonitaudeille.
  http://www.epressi.com/tiedotteet/terveys/sty-tuulivoimaloista-ei-vaaraa-terveydelle-turhasta-pelottelusta-sen-sijaan-on.html

  STY:n VTT:llä teettämästä kirallisuuskatsauksesta tosin käy ilmi tuulivoman terveyshaitat mutta mehän uskomme tietenkin STY:n tiedotteeseen emmekä lue selvitystä, emmehän?

 2. Markus RouhiainenMarkus Rouhiainen10-15-2013

  STY on asettanut itsensä jo moneen otteeseen lähinnä naurunalaiseksi. Juuri päättyneessä Ajankohtaisessa Kakkosessa oli loistava lyhyt insertti koskien heidän laajaa (n. 800 henkilön) haastatteluaan. Haastatelluista vain 24 asui alle kilometrin etäisyydellä tuulivoimaloista… Harmittaa suuren yleisön ja meidän kaikkien puolesta, että nämä nollatutkimukset läpäisevät median uutiskynnyksen ja antavat täysin vääristynyttä kuvaa todellisuudesta. Tuo tutkimus olisi kutakuinkin verrannollinen siihen, että paperiteollisuus tekisi tutkimuksen Valkeakosken paperitehtaiden hajuhaitoista ja haastatelluista yli 95 % asuisi Kemiönsaarella.

 3. Tapani SalminenTapani Salminen10-16-2013

  STM:n mielestä 2 km:n vähimmäisetäisyys asutuksen ja tuulivoimalan välillä on Suomessa mahdollista saavuttaa. Kuuluuko Kemiönsaari Suomeen? Mahdollisista toiveista huolimatta vastaus on ilmeinen.

Leave a Reply