Kaavoitussopimukset täällä! Katso kuvat!

No kuvia ei ollut, mutta viime päivien kummallinen keskustelu kunnan maksuvastuista ei saa tukea solmituista kaavoitussopimuksista. RKP:n edustajien tulkinta siitä, että kunta joutuisi maksamaan jo toteutuneet kaavoituskulut takaisin operaattorille tai edes siitä, että kunta on maksuvelvollinen tulevissa kaavoituksissa, ei ilmene sopimuksista.

Sopimuksissa esitetään, että jos alle 75% sopimuksen voimaloista toteutuu, kunta ja operaattori käyvät neuvotteluja siitä miten edetään. Tietenkin kunnan neuvotteluasemaa heikentää, kun sekä tekninen johtaja että RKP:n edustajat kertovat jo etukäteen että kunta maksaa tulevat kustannukset. Kenen intressejä tässä ajetaan, kuntalaisten vai operaattorin?

Kaavoitussopimukset julkaistaan täällä yleisen mielenkiinnon vuoksi ja avoimuuden merkeissä. Toisin kun on väitetty, kunnan sivuilta ei sopimuksia löydy. Kuitenkin kunta toimitti ne pyydettäessä nopeasti, mistä hatunnosto. Itseäni ihmetyttää, miten voimaloiden lukumäärästä on alustavasti sovittu ennen kuin yhtäkään selvitystä on tehty ja jo kaavoituksen sopimusvaiheessa. Onko koko kaavoitusvaihe ollut teatteria, kun hakija ja kunta ovat etukäteen sopineet lukumäärästä?

Gräsböle:
undertecknat planeringsavtal, Gräsböle-1

Nordanå-Lövböle:
allekirjoitettu_kaavoitussopimus_N-L

Misskärr:
undertecknat planeringsavtal Misskärr vindkraft DGP

Olofsgård:
planläggningsavtal Olofsgård 19.6.2013

Stusnäs:
undertecknat_planeringsavtal_Stusnäs

Janne Salonen, Kemiönsaari.

Leave a Reply