Konstamfundet selvittää

ÅU kirjoitti 30.10. Konstsamfundetin konsultin Rambollin tekevän selvityksen tuulivoiman vastustajien mielipiteistä ja päättää tämän selvityksen perusteella jatkaako kaavoitusta 18 myllyllä tai pienemmällä määrällä.
Lounais-Suomen liitto totesi jo kesäkuussa, että yli kymmenen myllyn rakentaminen Olofsgårdeniin on laitonta. Nyt sitten ”kuunnellaan” alueen asukkaita ja sen jälkeen varmaankin päätetään jatkaa yhdeksällä myllyllä.
Vekkaanpa että tämä on ollut suunnitelma jo alun perin. Nyt kun sitten määrää vähennetään ajatellaan, että kansa on tyytyväinen kun ollaan saatu torjuntavoitto. Samaa taktiikkaa käyttävät fiksut firmat. Ensin sanotaan että 150 saa lähteä. Neuvottelujen lopussa todetaan määrän tarkentuneen 130een ja työntekijät voivat sanoa saaneensa torjuntavoiton.

Timo Muranen
Taalintehdas

 1. Janne SalonenJanne Salonen11-12-2013

  Yksi monista kummallisuuksista kuviossa on, että Ramboll toimii sekä tuulivoimaoperaattorin että kunnan konsulttina. Käytännössä, kunnan kaavoituskonsultti käy läpi itse tekemiään tutkimuksia kunnan piikkiin ja sen puolesta.

  Kuulostaako ihan rehdiltä peliltä?

 2. Tapani SalminenTapani Salminen11-13-2013

  Vaikuttaa siltä, ettei tämä tuulivoima-asian ajaminen vaan yksinkertaisesti onnistu reilulla pelillä. Myönsihän sentään tuulivoimayhdistyksen nokkamies meluvaikutukset terveyteen TV2:lla 12.11.

 3. Esko SalmelaEsko Salmela11-13-2013

  Timon hahmottama Olofsgårdin tavoite on varmasti se mihin alunperin onkin pyritty. Kahdeksantoista myllyä on tarkoitettu pelotteeksi
  ja oletetaan, ettäkuntalaiset tuntevat helpotusta kun määrä onkin pienempi. Hankkeen projektipäällikkö, Konstsamfundetin mies Ralf
  Ginman antaa ÅUn haastattelussa ymmärtää, että ”I slutändan är det den bedömningen som avgör om Konstsamfundet fortsätter som
  planerat med 18 möllor eller med en nedbantad version av vindkraftsparken.”

  Mihin hävisikään vaihtoehto 1: ei ainuttakaan tuulivoimalaa. Vaihtoehto 1 oli vielä jäljellä Rambollin/Konstsamfundetin
  kyselyn ennakkopapereissa, mutta Ginmanin tulkinta siis on ettei tätä vaihtoehtoa enää ole.

  Kyselyllä on selvästi etukäteen määritellyt tulokset. Edelleen siteeraus Ralf Ginmanin haastattelusta ÅU:ssa: ”Rambolls intervuer gör det möjligt för oss att skilja den verkliga kritiken från förutfattade meningar.”
  Sitaatin taustalta paljastuu, että kyselyn kysymyksenasettelu rakentuu Rambollin/Konstsamfundetin voimakkaaseen ennakkokäsitykseen: Vastaajat vastustivat tuulivoimaa periaatteesta jo ennen Olofsgårdin suunnitelmaa.

Leave a Reply