Kunnanjohtaja

Tom Simolan katsauksessa vuoden 2013 menneisiin ja 2014 tuleviin Ilmoituslehdessä (Annonsbladet) 3.1.2014 totesi hän olon Kemiönsaaressa olevan hyvää. Tämä pitää mielestäni hyvinkin paikkansa. Tuulivoimasta totesi hän, että sitä hyödyntäkäämme ”joillakin hyvin valituilla suurilla alueilla” (” på vissa välvalda större områden”). Koska asia liippaa läheltä, kysynkin tässä retorisesti, täyttääkö Gräsbölen kaavasuunnitelma nämä kunnanjohtajan asettamat ehdot? Gräsböle? Käsittääkseni mainitun kylän alueella ei ole yhtäkään kaavailtua tuulivoimalaa. No, saattaahan nimi Bogsböle tuoda joillekin mieleen luonnosuojelualueen, kotkat, lepakot, kivikautiset muinaislöydöt, kalliomaisemat, jotka nykyisin ovat todella vain murskaamiselta nippanappa välttyneitä, maanomistaja(i)n lähes viimeistä närettä myöden puhtaaksi hakkaamia. Arvokas alue on metsältään pilattu, ehkä tuuli nyt virtaa vapaammin. Hyvähän täällä olisi elää, jollei kunta kaavailluillaan aiheuttaisi uhkaa ihmisten terveydelle ja eläinten olemassaololle . Hyvävelimaanomistaja kiittää. Toivon debattia näille sivuille.

Tapani Salminen

  1. Janne SalonenJanne Salonen01-14-2014

    Gräsböleen on tehty (ainakin) neljät melumallinnokset eikä yksikään oikein. Henkilökohtaisesti uskon että jos sinne voisi lakien ja asetusten mukaan myllyt rakentaa, ne olisivat jo rakenteilla. Eiköhän se projekti sula viimeistään kevään lumien mukana.

    Simolahan ei myllyistä päätä mutta jos lausuntoa tulkitsee, Kemiönsaarella on kolme suurta tuulivoima-aluetta. Näistä Påvalsbyllä ei ole edes operaattoria, Olofsgård on maakuntakaavassa osoitettu kelpaamattomaksi joten jäljelle jää Nordanå-Lövböle. Sen melumallinnoksia ja kaavaluonnosta odotan mielenkiinnolla, kun ne joskus tehdään uusiksi kevään 2014 sääntöjen ja uusien YM:n ja STM:n asetusten mukaan.

    Spekulointia tietenkin mutta kun kunta ei kerro, tai itsekään tiedä, missä mennään on kuntalaisten koitettava tulkita yksittäisiä lauseita.

  2. Esko SalmelaEsko Salmela01-14-2014

    Alkaako nyt olla avohakkuita vähän joka puolella Kemiönsaarta -. ainakin Olofsgårdin kaavaillulla tuulivoima-alueella metsä on tyystin kadonnut. Ainoa tulonlähde maanomistajille lienee hakattava metsä. Tuulivoimalle varatuilla alueillahan ei saa rakentaa asuinrakennuksia, tiet jouduttanee ehkä sulkemaan ulkopuolisilta ja kunnankin mahdollinen tulonlähde tuulivoimaloista saattaa virrata valtion pussiin.

Leave a Reply