Tuulivoimalaitosten turvallisuudesta

Taannoin Åbo Underrättelser -lehdessä oli mielipidekirjoitus, jossa pohdittiin tuulivoimalaitosten turvallisuutta. Kirjoituksessa esitettiin, että joku saksalainen vastuullinen voimalaitosvalmistaja olisi määritellyt voimalaitostensa turvaetäisyydeksi 2 kilometriä propeliin mahdollisesti kertyvän jään sinkoutumisen vuoksi.

Mahtaako kenelläkään olla tarkempaa tietoa tästä valmistajasta ja heidän perusteluistaan?

Ihan vertailun vuoksi: Misskärrin suunnitelmissa on yksi voimala piirretty siten, että propelin kuviteltu kehä ylettyy yleisen tien päälle.

Jouko Jokinen

 1. Tapani SalminenTapani Salminen06-30-2013

  Enpä osaa ainalaan vielä vastata tähän. Tässä kuitenkin kopioitava linkki videoon Porin Reposaaren pengertien tuulimyllyistä. Myllyt pyörivät kirjaimellisesti liikenneväylän yläpuolella. Näiden alitse kulkee valtaosa saaren henkilöliikenteestä, asia on kyllä puhuttanut paikallisia, on esimerkki täysin vastuuttomasta rakentamisesta. Tässä vain videon alkuosalla on merkitystä. http://www.youtube.com/watch?v=7pKod07Xz2Q

  Tapani Salminen

 2. Janne SalonenJanne Salonen06-30-2013

  Hei, en tiedä tuosta mutta ainakin tuulivoimalarakentaja Vestas edellyttää ohjeissaan, että 400 metrin etäisyydellä ei saa oleskella. Eli se niistä ”puistopiknikeistä”. En tiedä, miten 400 metrin raja merkitään. AIdataanko, vai riittääkö varoituskyltit ja jos ei merkitä, kuka vastaa jos jotain sattuu?

  ”Kohta 2. Stay and Traffic by the Turbine
  Do not stay within a radius of 400m (1300ft) from the turbine unless it is necessary.”

  http://www.vindkraftfakta.se/pdf/upload/Vestas_complete_manual.pdf

 3. Jari HollsténJari Hollstén06-30-2013

  Kemiössä siellä Sisun lähellä on varoituskyltit tippuvasta jäästä niistä teleliikennemastoista. Ne ovat sentään aivan liikkumatta.

Leave a Reply