Tuulivoimayhdistys jakaa kiellettyä mainosmateriaalia kouluissa

Turkulaisen lukion ekaluokkalainen oli tuonut kotiin seinäkalenterin. Vindkraftkalender 2014  on tuottanut Suomen tuulivoimayhdistys, ja jokaisella sivulla on STY:n jäsenyrityksen mainos. Kuvituskuvana on aina tuulimylly. Katedralskolan i Åbo:n rehtori vahvisti kysyttäessä asian, kalentereita on ollut jaossa oppituntien yhteydessä.
Opetushallinto ja kuluttajavirasto ovat kieltäneet mainosmateriaalin jaon kouluissa. Asia rinnastuu siihen, että koulu antaisi oppilaiden henkilötiedot markkinamiesten käyttöön ja toiminta voi rikkoa henkilötietolakia. Vuosikalenteri jossa yhdistyksen nimi komeilee etusivulla ja jossa on kymmeniä yritysten mainoksia, on kiistämättä mainosmateriaalia.

Suomen tuulivoimayhdistyksen toiminnassa ei tunnu olevan rajoja. Yhdistyksen jäsenyrityksille on luvassa miljardien kompensaatiot tuulivoimatuotannosta, yhdistyksen jäsenet toimivat kuntien konsultteina tuulivoimarakentamisessa ja yhdistys lobbaa aktiivisesti ministeriöissä kun uusia asetuksia sorvataan. Vime kesänä STY oli maksajana ympäristöministeriön VTT:llä tekemässä selvityksessä, jonka tarkoitus on olla pohjana YM:n ohjeistuksissa ja myöhemmin asetuksissa tuulivoimalamelun raja-arvoissa a niiden mittauksissa. Raporttiin osallistuivat STY:n jäsenet Ramboll ja Pöyry. Kuntiin STY lähettää myllykirjeitä, jos lautakuntien päätös ei ole yhdistykselle mieluinen. STY:n jäsenyritykset valehtelevat suoraan päin kuntien päättäjien naamaa mm. kiinteistöveroista.

Nyt kun mielipiteenmuokkaus on kohdistettu myös lapsiin, on yksi raja taas ylitetty. Jos toiminta on avointa ja rehellistä, miksi se pitää kohdistaa lapsiimme piittaamatta lakipykälistä?

  1. Janne SalonenJanne Salonen01-13-2014

    Hei lapset! HA-LU.AT-TE-KO TIE-TÄÄ MI-TEN TUU-LI SYN-TYY? Suomen tuulivoimayhdistyksen sedät ja tädit sen kertovat. Myllärin tuulivoimaa, olkaa sitten kiltisti: http://www.tuulivoimayhdistys.fi/files/tuulimyllari/fi/kids/index.htm

  2. Tapani SalminenTapani Salminen01-13-2014

    Todella törkeää ja odotettavissa olevaa toimintaa STY:ltä, malliin ”rahalla saa ja tuuliharjahevosella pääsee”.

  3. Ija RönnqvistIja Rönnqvist01-30-2014

    Eikö tuollainen pitäisi ilmoittaa jollekin viranomaiselle joka valvoo tällaista mainontaa?

Leave a Reply