Yhdistyksen huomautus Gräsbölen kaavaehdotukseen

Gräsbölen tuulivoimarakentamiseen tähtäävä osayleiskaavaehdotus on lausuntokierroksella ja sen huomautusaika päättyy keskiviikkona 13.11.  Pro Kimitoön – Kemiönsaaren puolesta ry antaa oman huomautuksensa kaavaan:
PKKP_kaavahuomautus_JS

Kemiönsaaressa Gräsböle on ennakkotapaus johon kaikkia muita tuulivoimakaavoja tullaan vertaamaan. Jos tänne voidaan rakentaa tuulivoimala esitetyn 650 metrin päähän asutuksesta, muilla alueilla on vaikea saada tätä periaatetta rikottua. Lounaisvoima Oy:n Ansgar Hahn on itse tehnyt melumallinnoksen. Kuten huomautuksesta näet, mallinnos on täynnä virheitä eikä se noudata mm. VTT:n kesällä 2013 tekemiä ohjeita, vaikka sekä mallinnoksessa että kaavan kuulutuksessa niin väitetään.

Kaava on vastoin kuntalaisten ja kesäasukkaiden oikeuksia eikä sitä voida hyväksyä.

Janne Salonen

  1. Jouko JokinenJouko Jokinen11-08-2013

    Ettäs pukki kaalimaan vartijana? Näinköhän moinen jääviys kelpaa Kemiönsaaren kunnalle?

  2. Janne SalonenJanne Salonen11-08-2013

    Niinpä. Melumallinnoksen tehneellä Ansgar Hahnilla on jopa kymmenien miljoonien eurojen taloudelliset intressit asiaan. Nämä eurot ovat veronmaksajien taskusta pois tuulivoimatariffien muodossa. Onkin hämmentävää, että edunsaaja saa itse tehdä melumallinnokset.

    Gräsböleen on nyt tehty kolme erilaista melumallinnosta. Ensimmäisen Lounaisvoima teetätti konsultilla, kaksi seuraavaa Hahn teki itse. Jokaista kunta on puoltanut vaikka yksikään niistä ole tehty oikein. Puhalletaanko peli jossain vaiheessa poikki vai odotetaanko, että Lounaisvoima tekee mallinnokset neljännen kerran?

Leave a Reply